Het team

Wij zijn een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie en ergotherapie en behandelen klachten aan de hand, pols en arm.

Wij zijn fysio- en ergotherapeuten en werken met veel plezier samen om optimaal resultaat te krijgen. Middels de specialisatie handtherapie en langdurige werkervaring op de afdeling plastische handchirurgie hebben we veel ervaring opgebouwd. Daarnaast werken we samen met Fysoptima Soest.

Als uw klachten zich uitbreiden naar de arm/schouder en/of nek dan kunt u bij ons ook terecht voor oefentherapie/manuele therapie en/of dry needling.

Het is belangrijk om vanuit meerdere disciplines uw klachten te onderzoeken en te behandelen. Samen onder een dak zitten is naar onze mening een voorwaarde om goed te kunnen samenwerken. Ook werken wij nauw samen met revalidatieartsen en plastisch chirurgen uit de ziekenhuizen in de omgeving.

De patiënt als individu staat hierbij centraal. Bij ons kan u terecht met al uw klachten aan arm en/of hand. Wij vinden het belangrijk een prettige en veilige sfeer uit te stralen.

Nicole de Wit, BIG registratie 99044709304

IMG_9432.jpg

Handtherapeut

Via de ALO (sportacademie), de opleiding Fysiotherapie en 1 jaar fysiotherapie in Ghana ben ik in Soest komen wonen, en ben nu samen met mijn man en 2 kinderen en onze hond. Na het opzetten van handtherapie in een particuliere praktijk in Zeist en daarna 5 jaar werkervaring in het Diakonessen Ziekenhuis Zeist (hand- en polspoli) werd het tijd voor iets anders, een eigen combipraktijk: Handtherapie Soest

Mijn activiteiten zijn divers, maar vooral zeilen, hockey, de hond en de kinderen houden mij bezig.

Na een periode van sportfysiotherapie, ben ik mij gaan specialiseren in de handtherapie. Middels kleine cursussen pols/pezen, ect. en uiteindelijk de handopleiding Rotterdam (2007) ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt. Tevens ben ik gecertificeerd handtherapeut CHT-NL binnen de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie (NVHT), waar ik sinds 2013 secretaris ben.

Samenwerking

Door samen met collega's uit de regio intervisie avonden te houden, delen we nieuwe inzichten met elkaar. Hierdoor kunnen we ook naar elkaar doorverwijzen.

En vooral de korte lijnen naar de plastisch chirurgen van het Meander en de Xpert Clinic werkt erg prettig.

Handtherapiepatiënten zijn een gemotiveerde patiëntengroep (iedereen heeft zijn handen nodig) en de samenwerking met de ergotherapeut en artsen maakt het leuk. Het combineren van oefeningen met spalktherapie om tot een goed resultaat te komen blijft een uitdaging.

Ellen Boekholt, KP registratie 79901645490

IMG_8914.jpg

Over mijn ervaring

Ik ben Ellen Boekholt. Twee dagen per week werk ik in de praktijk voor Handtherapie in Soest als hand-ergotherapeut.

Daarnaast werk ik in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Mijn ruim 25-jarige ervaring als ergotherapeut heb ik opgedaan in de Sint  Maartenskliniek in Nijmegen, het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam en sinds 1994 in het Meander Medisch Centrum.

Ik heb mij inmiddels geheel gespecialiseerd in de behandeling van mensen met beperkingen van de hand en ik ben gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL)

Door de jaren heen heb ik veel bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van handtherapie, spalken en ergotherapie. In 2007 heb ik de Praktijkopleiding Handtherapie in Rotterdam gevolgd.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, lid van zowel de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie als van Ergotherapie Nederland (de beroepsvereniging voor ergotherapeuten).

Door regelmatig bij- en nascholingen te volgen, vakliteratuur te lezen en deel te nemen aan een handintervisiegroep blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Over mijn passie voor handen

Binnen het ergotherapie vak heb ik altijd een grote voorliefde gehad voor de hand. Handen zijn onmisbaar om goed te kunnen functioneren. Een probleem in de handfunctie kan het dagelijks leven ernstig verstoren. Ik vind het belangrijk om uit te gaan van wat voor mijn cliënt belangrijk is en daar mijn behandeling op aan te sluiten.

De combinatie van ergotherapie en handtherapie vind ik heel mooi: goed weten hoe de hand in elkaar zit, mijn cliënt begeleiden bij het herstelproces of om leren gaan met eventuele beperkingen en zelf praktisch bezig zijn met mijn handen. Het is heel inspirerend om samen te werken met collega's die deze passie delen.

Over mijzelf

Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig (handbal en hardlopen op recreatief niveau). Daarnaast kook ik graag voor vrienden en familie.

Marjolein van Barneveld, BIG registratie 19908510604

Marjolein-van-Barneveld.jpg

Ik ben ruim 12 jaar geleden begonnen als fysiotherapeut en heb me gespecialiseerd in hand-pols-elleboogklachten. Ik heb met veel plezier gewerkt in een particuliere praktijk in Zeist en in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Ik heb mijn opleiding Handtherapie gevolgd op Papendal en volg sindsdien met veel energie regelmatig aanvullende cursussen, bijvoorbeeld over nieuwe spalktechnieken en materialen. Het vakgebied blijft zich namelijk snel ontwikkelen. 

Ik hou er van om veel kennis uit te wisselen met vakgenoten. Vanuit Zeist heb ik een waardevol netwerk van handtherapeuten en handchirurgen opgebouwd. Zo ken ik ook mijn collega’s van Handtherapie Soest. Ons contact werd steeds intensiever toen ik hier met man en kinderen in het mooie Soest ben komen wonen.

De afgelopen jaren ben ik ook actief in het delen van kennis met nieuwe vakgenoten. Zo heb ik verschillende modules geschreven voor een opleiding Handtherapie. Maar mijn grote passie ligt toch bij het samenspel met de patiënt; ik geniet ervan om samen met de patiënt naar oplossingen en mogelijkheden te zoeken en ga daarin graag een stap verder dan je wellicht mag verwachten.

Saskia Brand, BIG registratie 09033260504

Marjolein

Ik kijk er naar uit om het team van Handtherapie Soest te mogen versterken. Samen met u te werken aan optimaal herstel.

Inzoomen op de handklachten en mogelijkheden zonder daarbij het “ grote plaatje” ; de persoon met de klachten,  uit het oog te verliezen.

Door mijn achtergrond als manueeltherapeut kijk ik met een brede blik,  in de behandeling zal ik mij dan ook niet altijd tot de hand beperken.

Lise Brandsma, KP nummer: 49903454790

Lise-Brandsma.jpg

Ik ben Lise Brandsma, een TCK (third culture kid), moeder van twee kinderen en sinds augustus 2023 werkzaam in Handtherapie Soest na 2 maanden een re-integratie traject te hebben gevolgd bij onder andere Handtherapie Soest. Ik ben zelf ervaringsdeskundige in het leven en dealen met chronisch pijn en heb hierdoor veel geleerd en veranderd in mijn leven om zo te blijven doen wat ik graag doe en maak gebruik van mijn ervaringsdeskundigheid tijdens mijn behandelingen met mijn client.

In 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en heb ik verschillende werksettingen gewerkt, waaronder een verpleeghuis, revalidatiecentrum, ziekenhuis en diverse handtherapie praktijken waaronder mijn eigen praktijk. Dit heb ik vanaf 2012 t/m 2019 gedaan met veel inzet en enthousiasme. Naast het behandelen van de hand en pols, heb ik ervaring in het begeleiden/coachen van cliënten met aanhoudende chronische klachten, leefstijladviezen en heb vele werkplek onderzoeken uitgevoerd.

Naast mijn werkzaamheden als hand/ergotherapeut ben ik ook actief met Hands Across Borders, een stichting die kennis en ontwikkelingen ondersteunen in landen zoals Nepal, Ethiopië, Bhutan en India. Verder ben ik lid van de werkgroep Chronisch Pijn vanuit de Ergotherapie vereniging waarbij wij de nieuwste ontwikkelingen en studiedagen organiseren voor ergotherapeuten. Ik heb in het verleden ook vaak lessen mogen verzorgen aan huisartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten en kijk ernaar uit om dit langzaam weer op te pakken.

In mijn vrije tijd wandel ik graag “weer of geen weer”. Ik hou van creatief bezig zijn doormiddel van fotograferen, tuinieren, tekenen, dichten, bakken enz.. creatief bezig zijn op allerlei vlakken.